King of California [film]

Farklı ve güzel bir film... Şiddet yok, silah yok, açık saçık şeylerle dolguya gerek görülmemiş, konuyla ilgisiz aşk konusuyla kafa karıştıran şeyler yok, ne anlatmak istiyorsa o...

Anneleri evi terkedince baba kız zorlu bir hayata girişiyorlar. Baba müzisyen ve hayal dünyası geniş ama hiçbir işte de tutunamamış.


İntihara kalkışınca akıl hastanesine yatırmışlar fakat kız da tek başına kalınca geçinmek için çalışmaya başlamış ve okulunu bırakmış.

Neyse işte iki yıl geçiyor ve baba hastaneden çıkıyor kızıyla eve dönüyorlar. Başlarda babanın garip davranışları oluyor, kızıyla da araları biraz açık. Fakat sonra anlaşılıyor ki baba hastanede bir günlük okumuş ve bu günlüğü yazan 16. yy'da Amerika'ya gelmiş bir ispanyol misyonerinin hazinesini arıyor.

Kız önce babası iyice delirmiş sanıyor ama baba kızına kitabı okuması için ısrar ediyor ve tüm ayrıntıları anlatıyor.

Yavaş yavaş kız da havaya girince baba kız hazineyi aramaya başlıyorlar fakat aradan geçen yüzyıllar günlükte anlatılan nehirlere kadar çoğu yeri değiştirmiştir.

Modern bir şehirde binaların ve alışveriş merkezlerinin içinde define aramak gerçekten deli işi bir şeydir ama baba kız bu maceraya gözleri kapalı girerler.

Film, böyle bir konuya sahip olmasına rağmen bir o kadar da gerçekçi ve mantıklı bir şekilde ilerliyor. Seyredilince kendisini takip ettiriyor. Tamam bir sinema baş yapıtı değil ama güzel bir film ve kendisine vakit ayırmaya değecek kadar da kaliteli. Seyredilecek filmler arsında bir yerlere not ederseniz hayal kırıklığı yaşamazsınız.