Anlar ve izler - Türkiye yollarında


Kalite ve tecrübesiyle bulunduğu yeri hak eden Kâmil Koç seyahat şirketini bilmeyen yoktur.

Şirketin seyahatlerde yolculara dağıttığı "Yolculuk" adını taşıyan güzel bir dergileri var. Dergi, bu ay 100. sayısını yayınlamış.

100. sayı anısına da çok güzel ve etkileyici bir “foto albüm-kitap” yayınlamışlar. Gece yorgun argın eve gidince karıştırmaya başladım, fotoğraflara baktıkça; dağlara tırmanıp yaylalara çıkmak, göllerin kenarında etrafı seyredip resimlerdeki insanlara sarılmak geldi içimden.



“Anlar ve izler - Türkiye yollarında” isimli kitaptaki fotoğrafları Faruk Akbaş çekmiş...

25 yıldır basın dünyasının mutfağındayım, elimden yüzbinlerce fotoğraf geçti ama inanın Faruk Akbaş’ın fotoğrafları bu yüzbinler içinde en üst sıralarda yer almayı hak ediyor...


Alın bu kitabı koyun çocuğunuzun önüne ve gururla "İşte, bizim ülkemizin güzellikleri..." deyin. Ya da yabancı ülkelerde yaşayan eşe dosta arkadaşa hediye edin... İnanın verebileceğiniz en güzel hediye bu olur. (324 sayfalık kitabın fiyatı 30 lira... ve böyle bir kitap için neredeyse maliyetine satılıyor denilebilir.)

Coğrafik güzelliklerden evlere sokaklara, çeşitli kültürlere ait portrelerden el sanatlarına, mimari yapılardan arkeolojik mirasımızın ayrıntılarına kadar bir sürü güzel fotoğraf ve bilgiyle dolu kitapta çok ilginç şeyler de var. [Mesela; dünyanın en büyük dördüncü mağarasının ülkemizde olduğunu, Kapadokya'daki peri bacaları benzeri oluşumların ülkemizin başka yerlerinde de bulunduğunu ilk kez bu kitaptan öğrendim.]







Umarım bu kitap/sanat projesinin dağıtım kanallarını genişleterek; fotoğrafların yolculara seyahat sırasında araç içi ekranlardan, çeşitli programlarla bilgisayarlarda ve cep telefonlarından bakılabilecek e-kitap formatlarına kadar her türlü iletişim kanalıyla farklı mecralara ulaşması da sağlanır.

Kitaba baktıkça içim açıldı... Siz de bir ara bakıp bulun ve güzel bir çay demleyip kitabın fotoğrafları arasında güzel uzun bir yolculuğa çıkın. Başka firmalara da örnek olarak yol gösterebilecek bu işte emeği geçen herkesi tebrik ediyorum.

(Fotoğraflar, Kâmil Koç'a ait Yolculuk Dergisi yetkililerinden izin alınarak kullanılmıştır, başka yerde firmanın izni olmadan kullanılması sakıncalı olabilir.)