Knallhart [film]

Zengin sevgilisinden ayrılan annesiyle Berlin'in en döküntü semtine taşınan Michael henüz 15 yaşındadır. Okuldaki yaşıtlarının serseriliği, çevresindeki insanların hemen hepsinin it kopuk takımından olması Michael'i de içine çeken bir kaosu filmde gözler önüne seriyor.

Kendisiyle ilgilenen bir ailesi olmayınca çevresindekilerden destek uman Michael, başı belaya girince ancak kötü adamlardan destek görür ama bu sefer başı daha da büyük bir belaya girer. Çünkü; kendisine yardım eden çete Michael’i uyuşturucu kuryesi olarak kullanmaya başlar.

Dünya nereye gidiyor, bu gençlerin sonu ne olacak ve suça bulaşan çocuk yaştaki insanları böyle ortamlardan nasıl koruruz sorularını perdeye taşımasının yanında film; Avrupa'nın ortasında modern yaşamın kalesi olarak bilinen yerlerin, suçla yoğrulan ve güven vermeyen kentlere dönüşmesini de başarılı bir şekilde anlatıyor.

Film icabı yarı gerçek yarı kurgu, anlatılanlarda hayatla paralel giden şeyler insanı rahatsız etse de çocuklarına sahip çıkmayan ailelerin dramını yaşamamak için dikkat edilmesi gereken bir film olduğu da inkâr edilemez.

"Berlin böyleyse, orada yaşanmaz be kardeşim." dedirten filmde şiddet ve açık sahneler bolca bulunduğundan çocuklarla seyredilmesi doğru olmaz.

Orta kaliteyi tutturabilmiş sıradan bir film ama konusunun dışında arka planda söylemek istediği şeyi de güçlü bir şekilde ifade edebilmiş, kendini takip ettiriyor ve fazla da sıkmıyor. Rastlanırsa seyredilebilir.