A fistful of dollars [film]

Pazar günü için seçilmiş özel bir kovboy filmi ancak bu kadar güzel olabilirdi. Konuyu hiç aralıksız takip ettirmesi, filmin başından alıp sonuna kadar sıkmadan izlettirmesi bile sahip olduğu "klasik" ibaresini hak ettiğini göstermeye yetiyor.

Bu kadar bilinen ve neredeyse herkes tarafından seyredilip beğenilmiş olan bir film için bir şeyler yazmak gerçekten zor. 

Eleştirilebilir ufak tefek ayrıntıları bulunsa da konunun merkezine yerleştirilen kahraman ve senaryo o kadar güçlü ki filmde hata ya da yanlış aramak aklınızın ucundan bile geçmiyor.

Tek bir konu ve bu konuya bağlı olaylar zinciri ard arda akıp giderken film ne heyecanından ne de merak unsurundan hiçbir şey kaybetmeden ilerliyor.

Kovboy filmlerine meraklıysanız, vicdani olarak bazı şeylerden rahatsız olunca adaleti yerine getirmek için ölümü göze alarak her türlü olaya gözünü kırpmadan dalan Western kahramanlarını seviyorsanız bu filmi bugüne kadar seyretmiş olmalısınız ama seyretmediyseniz kaçırmayın. 

Clint Eastwood'un başrolde oynadığı bu filmi hiç seyretmemişseniz ve seyredince beğenirseniz Yönetmen Sergio Leone'nin bu serinin diğer iki filmi olan "For a Few Dollars More" (Birkaç dolar daha) ile "The Good, the Bad and the Ugly" (İyi, kötü, çirkin) filmlerini de mutlaka seyredin.