Kolpaçino [film]

İşin içinde Şafak Sezer olunca dayanamadım bir bakayım dedim, iyi ki de bakmışım :)

Bu tür şeyleri artık seyretmiyorum ama boş vakit geçirmek için hiç de fena değilmiş.

Kolpaçino ne bir festival filmi ne de tek oyuncunun merkezde olduğu bir oyunculuk gösterisi.

Kafanızı dağıtmak istiyorsanız ve bazen komik gelebilecek sahnelerinde gülebilirseniz beğenebileceğiniz hafif bir komedi olan Kolpaçino bolca küfür ve argoyla dolu ama bu da konusuna ve karakterlerin canlandırdığı rollere gidecek dozda.

Filmde güldüğüm bir iki yer oldu ama o kadar... filmdeki mizah anlayışı pek öyle abartılacak seviyede değil. Şu sıcak yaz gecelerinde uyku tutmayıp da yapacak bir şey bulamazsanız vakit geçirmek için bakabilirsiniz.

Sokak kültüründeki bıçkın delikanlı ağzını ve psikolojisini bilmeyen biri esprilerin çoğunu anlamayacaktır, esasen filmin güzel yanını bu kültürden gelen tiplerin hal ve tavırları, konuşma üslupları oluşturuyor o havayı yakalayamazsanız film sıkıcı gelebilir.

Film çekince ille de Oskar kazanmak için çekilmiyor. İnsan ara sıra böyle aklındaki bir iki projeyi de gerçekleştirebilmeli, belli bir kesimi seyirci kitlesi olarak belirleyip sadece onlar için film çekip para kazanabilmeli ki daha büyük işler için maddi sıkıntılar çekilmesin.

Uzun lafın kısası; bol küfürlü, argoyla dolu ama orta kaliteye yakın hareketli ve biraz da komik sahnelerle seyirciyi oyalayabilen bir film. Yalnız çocukların seyretmesi pek de doğru olmaz, özellikle belirteyim.