Kolpaçino Bomba [film]

Bu filmin öncesinde çekilen Kolpaçino'yu seyredince üzerinde uğraşılmış bir senaryo, sıkı diyaloglar ve ayrıntıyla işlenmiş sahneler olduğunu az çok fark edebiliyordunuz ama ikinci film yani "Kolpaçino Bomba"da bu ayrıntıları ne yazık ki pek göremiyorsunuz.

Kolpaçino Bomba; Güldürmüyor, merak ettirmiyor, sıkıyor ve hiç inandırıcı olmayan kavga gürültü sahneleriyle işi geçiştirmeye çalışıyor.

Kadın kıyafetli kabadayı tiplerin içine düştüğü uygunsuz durumlar, uyuşturucu kullanınca saçma sapan konuşma ve bol küfür ne yazık ki bazen böyle ters teperek güldürmesi beklenen yerde sıkıcı ve itici olabiliyor.

Filmi bitirmek için kendimi zorladım, resmen sabrederek izledim ama nafile... Kolpaçino'yu seyredip de biraz hoşunuza gitti diye devam filmi olan Kolpaçino Bomba'yı da seyretmek isterseniz bilin ki bu sefer sonuçtan pek memnun kalmayacaksınız.

70'li yıllarda kalmış mafyatik tipleri ve olayları konu alan zayıf bir "iş içinde iş" kurgusu ne yazık ki ne heyecan yaratıyor, ne merak ettiriyor ne de kendine özgü bir kültüre bağlayarak küfür edip argoyla süsleyerek güldürebiliyor.

Kolpaçino Bomba'yı tavsiye etmiyorum, eğer izleyecekseniz de çocuklara uygun olmadığını unutmayın. (Her şeyin silahlarla, birden öfke nöbeti geçirip sağa sola saldırmakla çözülebileceğini, konuşmaların, derdini anlatmanın yersiz olduğunu, kalabalık ve güçlü olanın başkasına haklı/haksız her şeyi yapabileceğini gösteren bir filmi seyretmenin çocuğunuz için hiç de iyi olmayacağını siz de takdir edersiniz.