it's a free world [film]

Özel bir "iş ve işçi bulma" şirketinde çalışan kadın, işten çıkarılınca en yakın arkadaşıyla kendi işini kurmaya karar verir.

Yaptıkları şey, geçici işçi arayan yerlere İngiltere'de yaşayan yabancıları işçi olarak göndermektir. Bir süre bocalarlar ama yavaş yavaş işler yoluna girmeye başlayınca para kazanmaya başlarlar. Sonra yavaş yavaş sorunlar yaşamaya başlarlar ve durum öyle bir pozisyona gelir ki kadın, para kazanmak için Ukrayna'dan kaçak işçi getirmeye başlar. [Yani İngiltere'de kaçak işçi ve göçmen sorunu varsa biraz da böyle işler çevirenler yüzünden doldu buralar demeye getirmişler ama film içinde konu üzerinde tam bir bütünlük sağlayamamışlar.]

Film, göçmen işçilerin sorunlarına çok yüzeysel ve yetersiz bir şekilde yaklaşmış, kadının özel hayatında filmle ilgisi olmayan ne varsa çok gereksiz bir şekilde filme yedirilip dolgu yapılmış.
Kadının karakter ve psikolojisindeki tutarsızlıklar filmin mantığına ters düşüyor. Sosyal mesajlı film çekelim derken ellerine yüzlerine bulaştırmışlar, çok sıradan, heyecansız, meraksız boş bir film, ayrıca başrolü oynayan kadın çok itici ve yapmacık, seyretmenizi pek tavsiye etmiyorum.