Gönen “2016 Kuru Fasulye Günü” Gezi Anıları

Gönen “2016 Kuru Fasulye Günü” Gezi Anılar
“Mutlu Yorgunluk: Gönen 2016”

Ulusal Eğitim Derneği üyelerinin düzenlediği Emekli İlköğretim Müfettişi Mehmet Ayhan’ın önderliğindeki Gönen Köy Enstitüsü ve civarına yönelik “Eğitim Kültür Gezisi” 8-10 Temmuz 2016 de yapıldı.
8 Temmuz sabahı Ankara’dan hareketle başlayan 30 kişilik gezi grubunun üç günlük yoğun gezisinde Afyon Kocatepe anıtı ve şehitliğine uğranılıp, saygı duruşu ile İstiklal Marşı okundu. Aynı gün Dinar “Suçıkan Parkında” Dinar Belediyesi, Türk Ocakları ve Şairler Derneğince düzenlenen programda yörenin şair, yazarları Ankara’dan gelen konuklara kitaplarını imzalayıp sundular, çeşitli konuşmalar yapılırken, Dinar Belediyesi katkıları ile Öğretmen Raif Öztürk’ün sunduğu kültür programını izlendi.
Sucikan Parkı, Büyük Menderes ırmağının ilk doğduğu kaynak olduğu kadar, dünyada ilk kez müzik yarışmasının yapıldığı Marseyas efsanesinin yaşandığı, doğduğu yer olarak da bilinir. Bu parkta, suyun doğduğu yerde bir havuz, bu havuza 50-60 m yukarıda çağlayarak akan su çavlayanı, yanında, yuvarlak ve ilginç mimari yapısıyla, çeşitli halk kültürü eserlerinin sergilendiği müzesi bulunmakta. Havuzun çevresinde büyük ağaçların gölgelediği çay bahçeleri günün her saatinde dolmakta, ayrıca gelinler, sünnet çocukları süslü kıyafetleri ile ziyaret etmekteler.
Devamı »