3 boyutta yeni bir uygulama

Karelidefter'i takip edenler daha önceden üç boyutlu baskı makineleriyle yapılan işler hakkında yazdıklarımı okumuşlardır.

3D printer makineleriyle yedek parça, teknik donanım vs. gibi şeyler yapılabildiği gibi silah yapanlar bile vardı ama şimdi bu tekniği (önümüzdeki on yıl içinde bütün dünyayı saracağını tahmin ettiğim) yeni bir fotoğrafçılık uygulaması olarak kullanmaya başlamışlar.

Şimdilik çok ama çok yeni bir şey. Fakat bu sistemi uygulayanların açtığı sergiler ve bu uygulamayı yapan şirketler gittikçe artacak gibi görünüyor.

Bu yeni sistemde; özel kameralarla her yönden fotoğraflarınız çekiliyor ve daha sonra bunlar işlenerek size ya da sevdiklerinize ait küçük boyutlu (oyuncak bebek gibi) bir heykelcik elde ediliyor.

Shashin Kan'ın Japonya'da (24 Kasım'da) açılacak olan sergisinde isteyenler fotoğraf çektirip kendi minyatür figürlerine sahip olabilirler ama 10 - 20cm. arasındaki figürler için yaklaşık olarak 250 dolar ile 500 dolarlık bir fiyatlandırma yapıldığını da hatırlatayım.

(Her yeni teknoloji ürünü gibi şimdilik çok pahalı bir şey ama eminim bir iki yıla kalmaz yarı fiyatının da altına düşer.)

Shashin Kan'ın sergisi için link www.omote3d.com

İspanya'da bu işi yapan 3dU isimli bir fotoğraf stüdyosuna ait tanıtım videosu linki http://youtu.be/0vSq4dAjZos ve şirketin kendi youtube kanalındaki diğer videolar için link http://www.youtube.com/user/ThreeDeeYouDotCom