King [film]

Elvis, yeterli bulunmadığı için özel birliğe seçilemeyince Amerikan Deniz Kuvvetleri'nden ayrılır ve ölen annesinin bahsettiği (hayatında hiç görmediği) babasını bulmak üzere yola koyulur.

Elvis, babasını bulur ama adam yaşlanınca kendini dine vererek papaz olmuştur ve gençliğinde yaptığı bu hatayı kendisini bularak hatırlatan oğlunu yanından (ve yeni ailesinden) uzak durması için uyarır.

Fakat Elvis üvey kız kardeşiyle daha önceden tanışmıştır ve bir ilişki yaşamaya başlarlar. Kızın abisi durumu fark edince Elvis'i uyarmaya kalkar ama sonu kötü olur...

Elvis yavaş yavaş piskopat yüzünü seyirciye göstermeye başlar ve film aynı çizgide gerilimini arttırarak devam eder...

Film, dünyanın her yerinde rastlanabilecek türden bir "Üçüncü sayfa haberi"nin arka planlarını ve detaylarını işliyormuş gibi; Değişik bir konu yok, farklı ve ilginç ayrıntılarla işli şaşırtıcı bir kurgu yok, sadece öylesine bakılabilecek orta kaliteye yakın sıradan bir film diyebilirim.

Oyuncular tecrübeli ve rollerini hiç abartmadan sıradan bir doğallıkla oynuyorlar. Film, yapımından bir yıl sonra Philadelphia Film Festivali'nde "En iyi bağımsız Amerikan filmi" ödülünü almış ama pek de öyle ahım şahım bir şey değil.

Film, konu olarak basit ve benzeri "Suç" filmlerini seyredenler için pek ilginç bir şey barındırmıyor olsa da (gizliden gizliye arka planda vermeye çalıştığı) "Son 10-15 yıl içinde Güneyli Hristiyan Amerikalıların yerel kiliselere ilgisinin artmasını ve bu çark içinde yer alan insanların aile yaşamına  bakışıyla" bir şeyler anlatmaya da çalışıyor. [ama bu da o kadar hafif kalmış ki zihinler ana konudan fazla uzaklaşamıyor.]

Kimi insanlarda "Başka birini öldürme" fikrinin "Günlük olaylara bağlı problemlerin çözümü için çok sıradan ve doğal bir yöntem" gibi algılandığını verebilmesi açısından film başarılı sayılabilir ama izleyici tarafından konu gereği merkeze koyulan kahramanın "İstenmeyen bir insan tipine" dönüşmesiyle yarattığı memnuniyetsizliği gidermekte bu başarı yetersiz kalıyor.

Rastlanırsa öylesine bakılabilir ama orta kalitenin üzerinde bir şey olmadığını ve sıradan televizyon filmlerinden alışık olduğunuz bir konuyla karşılaşacağınızı da unutmayın.

Filmdeki açık saçık sahnelerle şiddet sahneleri yüzünden çocukların seyretmesi sakıncalı olur, bunu da belirterek sizleri şimdiden uyarmış olayım.