Josie Cotton - Convertible music

İçinizde Josie Cotton’u tanıyan ya da dinlemiş olan var mıdır bilmiyorum. Cotton, 1981 yılında Amerika’daki radyolarda uzun süre 1 numara olan “Johnny, are you queer?” parçasıyla çok kısa sürede ünlü olmuştu.

[Ayrıca, argoda “nonoş” anlamına gelen “Queer” kelimesinin bir pop müzik parçasında yer alması da tepki çekmişti ama artık o, bu işin magazin yanına girdiği için lafı fazla uzatmayayım.]

80’lerin pop müzik içinde yüzen o renkli dünyasında Cotton 3-5 yıl arayla pop-new wave karışımı bir iki albüm çıkardı ama bunların hiçbiri öyle büyük bir ses getirmedi... (Hatta öyle ki Cotton çıkardığı ilk albümünü ikinci albümü olan "From the hip" albümüyle birlikte satmayı bile denedi...)

Uzun bir aradan sonra Josie Cotton ismine tekrar rastlamam ise “Pussycat Babylon” albümü sayesinde oldu. Bu albümden “Hey now” ve “Hi, I like you” isimli parçaları beğendim ama diğerleri “eh işte”...

Bütün bunları bir kenara bırakarak beğeneceğinizi düşündüğüm albüm olan Convertible music’e dönelim.

Josie Cotton, tek şarkıyla bir anda parlayıp söndüğü ve hatta Amerika dışında 80’lerin ortasında pek de öyle fazla tanınmayan bir isim olduğu için bu albümü 80’lerde her şeyi yakından takip edenler bile fazla bilmiyordur diye düşünüyorum.

Fakat geç kalmış sayılmazsınız, bence bu yaz bu albümü bulup dinleyin ve o eski güzel günleri bu güzel müzikler eşliğinde bir daha hatırlayın. Albüm, güzelliğinden ve kalitesinden hiçbir şey kaybetmeden olduğu gibi duruyor ve hâlâ dinlenilebilir kalıcı albümler arasında yerini çoktan almış durumda... Eğer daha önce duymadıysanız ve bu tür müzikleri seviyorsanız arşivinizde yer alması gereken bir albüm olduğuna siz de katılacaksınızdır.

Kim Wild’ın parçalarındaki o hafif sert ritmlerini, The Cars’ın klavyeli muhteşem melodilerini, kimi zaman romantik kimi zaman hareketli Country tarzı vokal temeli bulunan parçaları ya da Grease filminin müziklerini seviyorsanız bu albümü de beğeneceğinize eminim.

işte, 60’ların kız gruplarını anımsatan vokalleri, MUD tarzı hafif Rock ‘n’ Roll ritmli gitar süslemeleri, biraz romantizm biraz dans ettiren parçalar eşliğinde Josie Cotton ve “Convertible music” albümünden seçtiğim parçaları... (çoğu parça youtube'ta ya da başka bir yerde bulunmuyor o yüzden parçaların sadece bir kısmının dinlenebildiği mp3 satış sitelerinden linkler verebiliyorum, kusura bakmayın. Ama sanırım bu kısa örnekler bile albümü tanımanıza yetecektir, bir şekilde ;) edinip tamamını zevkle dinleyeceğinizi umuyorum.)

I need the night, tonight
Another girl
Waitin’ for your love
He could be the one (video)
Tell him
Rockin’ love (video)
So close

[yazdıktan sonra linklerini toparlamakta bu kadar zorluk çektiğim bir albüm daha bilmiyorum :( neredeyse kadını bütün dünya yok sayıyor gibi :) uyduruk kısa tanıtım linkleri için gerçekten özür dilerim]