anti-insta!

Çektiğiniz fotoğrafları 70'li yıllardan kalma, kitapların arasında bulunmuş gibi kendine özgü renkleri olan polaroid fotoğraflara benzetmek de bir yere kadar kardeşim...

Adam 2012'de uzay mekiğinin yanında resim çektiriyor ama üzerine instagram programıyla efekt yapıp nostaljik hava vermeye çalışıyor! 

Neyin nostaljisi kardeşim adam gibi çekip bıraksana şu fotoğrafı ne diye ha babam sararmış eski suratlı efektler yapıp duruyorsun [diyeceğim ama zamanında benim de bu tür başka programlarla yapmadığım şey değil:)]...

Herkesin albümü böyle kırmızı tenli, yeşil su zeminli, eskitilmiş fotoğraflarla dolu - yarın öbür gün çocukların bu fotoğraflara bakınca bunlar 120 yıl öncesinde yaşamış diye düşünmez mi... :)

O yüzden yeter, efekt falan yapmak yok bundan sonra, fotoğraf çekilince en fazla ışığını açarsın, renklerini biraz daha doygunlaştırırsın hepsi bu... Sadelik ve netlik her zaman daha iyidir, ileride baktığınızda da sırıtmaz. Budur fikrim ve ne instagram ne de benzeri başka bir efekt programıyla bundan sonra fotoğraflarımı efektlemeyeceğim, aynen devam diyenler de kendi bilir.